Dericiler Çin pazarına girdi

Geçen yıl 1 milyar 440 milyon dolarlık ihracat yapan Türk dericiler, dünya deri pazarının lideri Çin'e de satış yapmayı başardı.

Türkiye Deri Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜDİS) ve Uyguner Deri Yönetim Kurulu Başkanı Burak Uyguner, Türk ekonomisinin son yıllarda sergilediği başarıya dericilerin de ayak uydurduğunu söyledi.

Deri ihracatının her yıl artarak devam ettiğini ve 2011 yılında 1 milyar 440 milyon dolara ulaştığını bildiren Uyguner, ''Deri sektörünün ihracat hacmi aslında daha fazla. Deri ürünleri, Türkiye'ye gelen birçok turistin beraberinde alıp götürdüğü ürünler arasında bulunuyor. Bu nitelikteki satışlar da dahil edildiğinde deri sektörünün toplam ihracat rakamı 3 milyar doları aşıyor'' dedi.

TÜDİS Başkanı Uyguner, ABD, Rusya, ve AB ülkelerine yoğun olarak ihracat yapan Türk dericilerin yeni pazarlar olarak Çin ve Hong-Kong'u seçtiğini belirterek, şunları kaydetti: 

''Çin pazarına yönelik çalışmalarımızın sonucunu almaya başladık. Bütün dünyaya üretim yapan Çin'e, Türk deri sektörü ihracat yapıyor. Çin'de lüks tüketimi keşfeden yeni kuşak, Türk derisinin sadık müşterisi olma yolunda ilerliyor. Çin'in dünyaya açılan kapısı niteliğindeki Hong-Kong da bu gelişimden payını almış durumda. Öyle ki 2011'de Çin'e 43, Hong-Kong'a da 45 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.''

 

Türkiye Deri Sanayii İşverenler Sendikası

İstanbul Deri Sanayi Bölgesi (18.Yol) Tanen Sokak No:1 Tuzla/İSTANBUL

Bize Ulaşın

Tel : 0216 394 29 39 -
Email : info@tudis.org.tr

Bizi Takip Edin